Humán papillomavírus, kezelés, tünetek, okok, jelek

injekció a humán papillomavírus ellen

Vagyis a bőr felszíne felett kiálló, eltérő színű neoplazma. A papillómák és az anyajegyek eredetüket tekintve nem ugyanazok. Ennek ellenére a papillomavírus fertőzés könnyen megnyilvánulhat szemölcsök és anyajegyek egyidejű kialakulásában. A valódi anyajegyek ÉS a fertőzés megnyilvánulásai között az a különbség, hogy anyajegyekkel születünk. Ebben az esetben meglehetősen nehéz megállapítani az eredetüket, mivel az anyajegyek gyakran az egyik szülőtől öröklődnek, de nem ritka, hogy először ezen a helyen jelennek meg, csak ennél a gyermeknél. Ezt követően az "új" anyajegyek is örökölhetők.

De az életfolyamatunkban megjelenő anyajegyek egyszerűen nem anyajegyek.

A humán papillomavírus okai

Elvileg a bőr színének, alakjának és szerkezetének lokális változása többféle okból következhet be. Például sok embernél öregségi foltok, anyajegyek vagy szemölcsök képződnek a korábbi pattanások, pattanások, kelések, égési sérülések, harapások, szúrások és más, különböző súlyosságú sérülések helyén. A rossz hír az, hogy a jelenlegi szemölcs és az egyszer történt trauma közötti kapcsolat külső. Valójában a bőr ilyen reakciója a károsodásra a fertőzés kétségtelen jele.

A papillomavírusnak sok törzse van. Viszonylag nemrég fedezték fel - a 20. század közepéig csak a genitális szemölcsök eredetét tekintették vírusosnak. De a nemi szerveken kialakuló növekedést okozó vírus tulajdonságainak tanulmányozása során a tudomány arra a következtetésre jutott, hogy a testen a legtöbb daganat eredete pontosan ugyanaz. Mindenesetre ezt a vírust és törzseit jelenleg aktívan tanulmányozzák, de még mindig kevés a bizonyított és ellenőrzött eredmény. Különösen a tudomány még nem áll készen arra, hogy a papillomavírus törzsek osztályozását vagy teljes listáját megadja. Még kevésbé hajlandó beszélni ennek vagy annak a törzsnek a tulajdonságairól.

De a vírus nagyszámú módosítása már megalapozott tény. Ráadásul mindegyikben van egy közös vonás. Mégpedig egy magas mutációs képesség. Ezért az azonos típusú papillomavírus két különböző hordozó szervezetében gyakran nyilvánvaló eltérést mutat.

A kórokozó típusát minden esetben nem annyira a tünetek, hanem az immunrendszer reakciója határozza meg. Ezért önmagában az egyik vagy másik törzs megkülönböztetése nem okoz nehézséget. A papillomavírust azonban most nagyon aktívan tanulmányozzák – elsősorban rákkeltő tulajdonságai miatt. A kutatókat pedig nem annyira a kezeléshez szükséges osztályozás, mint inkább a vírus viselkedése érdekli az egyes betegek szervezetében.

Hozzá kell tenni, hogy a papillomavírus magas mutagén potenciálja nemcsak a jelzett viselkedésbeli különbségekben nyilvánul meg. Ez a vírus lép a legszorosabban kölcsönhatásba az AN K sejtekkel, megváltoztatva azt. Sőt, képes az AN K-jának töredékeit "tulajdonítani" a szervezet általános genetikai kódjában. Így „éri el" egyéni képződményeinek öröklődés útján történő átörökítését, illetve azt a hatást, amikor a bőrsejtek megújulnak, évről évre a helyén marad egy szemölcs vagy anyajegy.

A humán papillomavírus tünetei

Mint valószínűleg már sejtettük, nincsenek ilyenek. Mindenesetre olyan érzések értelmében, amelyek azt mondják nekünk, hogy betegek vagyunk. A vírus csak a véren keresztül jut be a szervezetbe - szexuális érintkezés, nyílt sérülések fertőzése a bőrön vagy nyálkahártyán, nem steril eszközökkel vagy fertőzött vér transzfúziójával. Nem terjed a levegőben lévő cseppekkel, vízzel és élelmiszerekkel. Kivételes esetekben háztartási cikkekkel együtt átvihető. Egyes törzsek enyhe lázat vagy rossz közérzetet okozhatnak. Az ilyen forgatókönyvek azonban a világon abszolút kisebbségben vannak.

A papillomavírussal való megfertőződés lehetőségéről, mondhatni, egyéb furcsaságok is értesíthetnek bennünket. Például az anyajegyek számának növekedése az évek során, gyakori megjelenésük a különböző súlyosságú bőrelváltozások helyén, új szemölcsök kialakulása.

Külön meg kell jegyezni, hogy minden bizonnyal észre fogjuk venni a genitális papillómák növekedését okozó vírussal való fertőzést. Itt abszolút valószínűséggel kaptuk őket a hordozóval való szexuális érintkezés során. . . Az ilyen jellegű növedékek a nemi szervek nyálkahártyáján képződnek. Ezek kis kiütések, kis (csap) átmérőjű fejjel, legfeljebb 10-12 szemölcsből álló csoportokban. Fejük rózsaszín, egyforma vagy közeli méretű. Az egyes csoportok pedig gyakran bizarr rajzokat készítenek - málnára vagy valamilyen növény levelére hasonlítanak. A nemi papillómák fejlett, kezeletlen kolóniája súlyos kényelmetlenséget okozhat járás, fehérnemű viselése, szexuális érintkezés és a személyes higiénia előidézése során. Az ilyen szemölcsök feje könnyen megsérülhet, mert akár gyulladásuk, fertőzésük is lehetséges. A genitális papillómák ugyanúgy veszélyesek, mint bármely más - rosszindulatú degeneráció. Speciálisan tervezett antibiotikumokkal kezelik. Az egyes neoplazmák vagy az egész telep, amely különös kényelmetlenséget okoz és hajlamos a sérülésekre, akár eltávolítható is.

Az új (vagy első) törzs megjelenésének jeleit a szervezetben nem szabad összetéveszteni egy esetleges rosszindulatú folyamattal a bőr egyik megváltozott területén. Mint már említettük, a papillomavírus jó mutációs képessége, amelyet a befogott sejtekhez továbbít, jelenleg rákkeltőnek számít. Valójában a bőrrák nagyon ritkán kezdődik egészséges, sima, makulátlan területen. 100-ból 98 esetben egy/több anyajegy színének és méretének megváltozásával nyilvánul meg. Elkezdhetnek viszketni vagy fájni, és idővel - látható ok nélkül begyulladnak, nem gyógyuló sebeket képezhetnek.

Ez azt jelenti, hogy bár az anyajegyek és papillómák általában biztonságosak, bizonyos körülmények között gyorsan rosszindulatúvá válnak (újjászületik). Ezért az új anyajegyek megjelenése egy dolog, és a meglévők észrevehető változásai egészen más. Ezeket a jelenségeket nem szabad összekeverni, nemhogy az élet csekélységének tekinteni. Természetesen a már meglévő anyajegyben vagy szemölcsben bekövetkező elváltozások esetén először bőrgyógyászhoz kell fordulni. Az onkológia azonban rendszerint pontosabban határozza meg a folyamat lényegét a korai stádiumú rák kimutatására szolgáló speciálisan kidolgozott módszereivel.

Humán papillomavírus kezelés

Nagyon sokáig nem voltak gyógyszerek a szemölcsök ellen, és nem is fejlesztették ki őket. A kozmetikai hibát okozó neoplazmát mindig is elfogadhatónak tartották eltávolítani – savval kiégetni, szikével vagy lézerrel levágni, lefagyasztani stb. Ezt gyakran megteszik most is. Jelenleg azonban az onkológia óvatosságra szólítja fel az ilyen profilú kozmetikusokat és sebészeket. És az évről évre bővülő onkológusok kezdeményezésére indult el az intracelluláris antibiotikumok fejlesztése. Vagyis képes felvenni a harcot a vírus terjedése ellen.

Mondjuk rögtön: a már kiadott első papillomavírus vakcinák nem tűnnek elég meggyőzőnek ahhoz, hogy felhasználásra ajánljuk őket. A kórokozó elleni antibiotikumok azonban viszonylag biztonságosnak tűnnek. Mindenesetre, amennyiben ez a szó általánosan alkalmazható az ilyen típusú gyógyszerekre.

Ami a vakcinákat illeti, feltételezhető, hogy képesek immunitást létrehozni a genitális papillomavírus 2-4 leggyakoribb törzsével szemben.

Az a tény, hogy a genitális szemölcsök terjedése a nő méhnyakra leggyakrabban az eróziót okozza. És az erózió végül rákossá válik. Ez a forgatókönyv nagyon gyakori, és még gyakrabban fordul elő, mint a péniszrák férfiaknál. Éppen ezért a génmanipulált vakcina azonnal feltűnést keltett a gyógyszerpiacon.

Mindez persze rendben van, de sok a kétes pillanat. Először is, ezeknek a gyógyszereknek a kísérletei nem ellenőrizhetők az eredmény megbízhatósága szempontjából. Mindeközben szabad szemmel is látható, hogy nyilvánvaló módszertani megsértésekkel hajtották végre, olyan időszakokra, amelyek nem feleltek meg a végén bejelentetteknek. Másodszor, a gyártók magukra a vakcinák használatára vonatkozó ajánlásai évről évre változnak. Eleinte fiatal nők, majd pubertás előtt lányok oltását javasolták, mostanra pedig teljesen kibővült az ajánlások köre a . . . fiúkra. Igen, a fiúknak nincs méhnyaka és maga a méh - vagyis olyan szervek, amelyek rosszindulatú átalakuláson eshetnek át. A vakcinagyártók azonban nem látnak ebben ellentmondást, hiszen egy fiú (a továbbiakban: férfi) lehet a vírus hordozója, és nem is tud róla. Az oltás megakadályozza, hogy hordozó legyen.

Harmadszor, az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, ahol ezeket a vakcinákat először alkalmazták, súlyos immunpatológiák, sőt halálesetek tényei jelentek meg és hozták nyilvánosságra, feltehetően az oltással összefüggésben. „Vélhetően" azért, mert ezeknek az oltóanyagoknak a biztonságosságának és hatékonyságának kérdése még a bíróságon dől el. Ismételt vizsgálatokat terveztek, de ezek eredményére még várni kell. Így vagy úgy, most az életveszély ténye nem tekinthető bizonyítottnak. Mindazonáltal azok a gyógyszerek, amelyek olyan sok negatív visszajelzést váltottak ki egy olyan környezetben, ahol a rák statisztikái reklámok nélkül minden ilyen gyógyszert népszerűvé tesznek, lelkesedés nélkül veszik ezt az „újdonságot". Ha lehetséges, ezeknek a vakcináknak a használatát kerülni kell.

Tehát mindenképpen el kell kezdenünk az antibiotikumokat – lokálisan és szájon át is. Kivéve persze, ha léteznek ilyenek, mivel még nem jöttek létre minden típusú szemölcs „alatt". Nyilvánvalóan nem szabad beoltanunk magunkat – gyorsabban megrövidítheti az életünket, mint bármely rák. Ami a daganatok műtéti eltávolítását illeti. . . Ez egy vitatott téma, és a választás végső soron a miénk. Egyrészt bármely anyajegy vagy szemölcs a testen, függetlenül annak színétől és méretétől, magában hordozza az újjászületés potenciális magját. Az a tény, hogy az ilyen neoplazmák teste jóindulatú sejtekből áll. Az alapot azonban, amelyből száruk kinő, olyan sejtek alkotják, amelyek egyértelműen rosszindulatú daganatokra utalnak. Ezek nem rákos sejtek, hanem valami nagyon közel állnak hozzá. Éretlen sejtmag, a DNE megsértése több területen – ezen belül is. mi a felelős öregedésükért és halálukért. . . Ezek a sejtek még ilyen „alvó" állapotban is veszélyesek.

Hogy mikor kezdődik megosztásuk, senki sem tudja. Gyakran teljesen tünetmentes, és a riasztó jelek röviddel az aktív metasztázis kialakulása előtt jelennek meg. De előfordulhat, hogy az osztódás egyáltalán nem következik be – hányan halnak meg más okból, mivel sok anyajegy és több szemölcs tulajdonosa!. . . Egyébként észrevették, hogy a születéskor született anyajegyeink rendkívül ritkán születnek újjá. De ez a dolog lényegén mit sem változtat: senki sem tudja a valódi okokat, hogy az "alvó" sejtek miért kezdik meg hirtelen növekedésüket. Az onkológusok csak az anyajegyek károsodását, az ultraibolya sugárzásnak való kitettségüket és a . . . alkalmatlan eltávolítását javasolják a hozzájáruló tényezők között.

Ha műtét mellett döntünk (önmagunktól vagy orvosi tanácsra), akkor meg kell értenünk, hogy itt a műtéti beavatkozás nagyon komoly kockázati tényező. Maradjunk annyiban: az anyajegy alapjául szolgáló sejtek hiányos eltávolításával az esetek több mint 95%-ában megindul a rosszindulatú növekedés. Átlagosan a műtét időpontjától számított hat hónapon belül egy éven belül jelentkezik. Vagyis elég gyorsan és elég gyakran ahhoz, hogy komolyan vegyék.

Az anyajegyek és papillómák eltávolítása valóban kockázatos lépés. Másrészt a növekedést alkotó összes szövet szakképzett és minőségi kimetszése gyakorlatilag nem hagy nyomot, és teljesen megszünteti a kozmetikai hibát. Garanciaként is szolgál arra, hogy ezen a helyen ne jelenjen meg új szemölcs. Ezért itt csak az a kérdés, hogy a sebész milyen pontosan végzi a munkáját. És minden tiszteletem mellett a kozmetikusok tapasztalata és tudása iránt a szemölcsök eltávolításában, jobb, ha először konzultálunk egy onkológussal. Talán bölcsebb lenne vele végigvinni az egész eljárást. Akár tetszik, akár nem, de egy onkológus jobban tudja megkülönböztetni a rosszindulatú sejteket az egészségesektől, és ez tény.